Γύρη

Η απόλυτη φυσική υπερτροφή

Θεωρείται μια από τις πιο θρεπτικές τροφές της φύσης, καθώς περιέχει σχεδόν όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός . Συλλέγεται από τις μέλισσες μέσω των ανθέων των λουλουδιών και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, ελεύθερα αμινοξέα, βιταμίνες συμπλέγματος Β και φολικό οξυ. Σύμφωνα με τους ειδικούς η γύρη περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από το βοδινό,τα αυγά και το τυρί ιδίου βάρους(κατά 3-5 φορές).Για αυτό 20-30 γραμμάρια γύρης μπορούν να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες ενός ενήλικα σε πρωτείνη.

Τα οφέλη της είναι πολλά και σημαντικά αφού περιέχει πλήθος βιταμινών, αμινοξέων ιχνοστοιχείων,μετάλλων, σακχάρων  και   άλλων πολλών απαραίτητων συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η γύρη λόγω των θρεπτικών συστατικών που περιέχει είναι ένα φυσικό τονωτικό για τον οργανισμό και χαρίζει ευεξία. Δρα βοηθητικά  σε πολλές παθήσεις όπως την υψηλή χοληστερίνη, τις ορμονικές διαταραχές, την υπέρταση, τον προστάτη, την ανορεξία, την κακή λειτουργία του παγκρέατος και του ύπατος, την παχυσαρκία(όταν την λαμβάνουμε με άδειο στομάχι βοηθάει στις καύσεις), τα προβλήματα στο έντερο, την υπέρταση, την καύση του λίπους και την απώλεια σωματικού βάρους.

Να σημειωθεί ότι για μια κουταλιά της σούπας γύρη,μια μέλισσα πρέπει να εργαστεί 8 ώρες την ημέρα για ένα μήνα. Η κατανάλωση της γύρης πρέπει να ξεκινήσει συντηρητικά(ένα κουταλάκι του γλυκού) για μια εβδομάδα και να αυξάνεται σταδιακά. Μπορεί να καταναλωθεί αυτούσια ή αναμεμειγμένη με μέλι ή χυμό.

Διατηρείται στο ψυγείο για 6-9 μήνες.